Friday, July 03, 2009

Semalam belah malam punya....

Air Oren

Sambal ikan bawal kecil

Masak lemak taugeh


Teringin nak makan ketam ler.Aritu gi pasar malam nampak ramai peniaga jual ketam.Besar-besar laks tu.Memandang masa tu niat nak beli segera jerk untuk dinner so idak ler membelinya.Aku tak suka beli ketam pastu simpan dalam freezer.Biasa beli trus masak.Feberet kat umah tu masak lemak ler....Ingat Ahad nanti nak gi pasar cari ketam .Tak pon udang galah....hisssss....yummyyyy.....
Ada sesiapa yang nak rasa masakan ku ???


6 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak pegi carik kt kuala selangor .. pasar pasir penambang mmg heavennnnnn ;-)

ijan@2 aka ummihakimi said...

diana.. pasar penambang x leh challenge ler,,
memang fresh & murah...

eza said...

huh??? pasar pasir penambang???
sungguh ku x kose nak ke sana.memang ler fresh.takut balik dari pasar dah keletihan....hahahha...trus x masak....

biasa calling2 my auntie yg dok kat kuala s'gor tu kata nak makan ketam.dah tu sah-sah my auntie trus masak sekali ...dan aku dtg trus ngappp...habis cite....

eza said...

ijan,ko tau ...dulu mak ayah aku suka ke sana beli haiwan laut ni.siap bawa kotak polistren lagi tau....

M@L@ said...

ko tanyer sape nak mkn masakan ko yer.. ramai yg nak terutama aku ... BILER BOLEH?? AKU ON JER....

eza said...

mala,calling2 dulu la yer bila mau datang....

Blog Widget by LinkWithin