Friday, June 05, 2009

Tunaikan janji dan penuhi permintaan seorang kawan

Supaya orang tak kata aku kelentong , penipu atas janji-janji palsu cam lagu Aishah "Janji Manismu " kan....KIra cakap jerk lebey tapi habok pon tarak....dan atas memenuhi permintaan seorang kawan aku Pn.Laili maka aku tampilkan secara exclusive gambar-gambar masa aku kawen pada 26/05/2001 bertempat di teratak En.Razali Shah Alam.Aku kawen dalam usia aku 24 tahun dan hubby aku 26 tahun.Occay la tu kan. idak ler terlalu muda sangat time aku kawan tu....

Yang baju warna biru tu aku pakai masa bersanding dan yang kaler hijau masa nikah.Last minute ada sore-sore sumbang soh aku tukar baju nikah.Giler per....mana nak cari.Korang tau tak sebab per sore sumbang tu berbunyi.Katanya jarang....takut tok kadi sound.Dalam paler aku berfikir betul gak kata orang tu....tapi...last minute mana leh buat pepe....aku nekad jerk....Udah leh tak pakai tudung.Just selandang letak gitu-gitu jerk....Ahhhhh......I don't care masa tu.....

Alhamdulillah occay jerk.sebab aku kat dalam bilik.Dia orang tak soh pon aku keluar.Just get ready dalam bilik.Tup...tup...En Yeop masuk bilik untuk batal air sembahyang.....Lega.....Malu pon der sebab tak pernah aku jadi perhatian umum......Huhhh...bagi mereka yang dah alami tentu sama gak perasaan cam aku.....

Eh....!!!! ada satu cite yang betul-betul malang seminggu sebelum majlis berlangsung.
En.Yeop....kemalangan.Langgar ngan lori MPK siram pokok bunga.Kejadian berlaku pada sebelah pagi hari Sabtu sewaktu nak balik dari keje......Berderau jantung aku masa tu sebab aku lah orang pertama tau pastu ngan kawan-kawan En Yeop.Kiranya En Yeop ni ngetop ler kat area Port Klang ni.Dan secara tak langsung aku pon turut glamer....hehehehe.... sebab dan nampak moto En Yeop dah tersadai tepi jalan tu yang kecoh satu port....Dok kat sepital beberapa hari.Dalam satu minggu tu jugak ler En Yeop gagahkan diri untuk sihatkan badan.Ayah aku gi tau kalu tak occay kita postpone ler kenduri ni.Tapi En Yeop kata dia dah ok...
Bleh teruskan...Apa lagi on ler....Masa nikah sanding tu kiranya muka En Yeop ada kesan luka dan yang paling teruk sekali tak der gigi....hehehehe...kelakar tol ler...Aku dah siap pesan kat En Yeop nanti jangan sengih tunjuk gig yer.....Malu kang...Jalan pon kena control gak....kalu tak terhencut-hencut... sebab kaki still ada luka yang belum sembuh.....sian laki aku masa tu....

Occay la dah tak tau nak cite per lagi.....Korang tengok jerk la gambar ni yer....






p/s : Bermula dari esok 6/6/2009 sampai ler ker 14/6/2009 akak tak kan bersiaran yer sebab cuti-cuti Malaysia....Harap maklum la yer kalu blog ni korang tengok tak berupdate.....

15 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak ok jer sy tgk bj hijo tue ..mantop lentik posing kak ... cayalah kt semangat en hubby kak .. muka mmg kontrol jer heppi ;-)

eza said...

diana : eee....malu tau masa tu..

M@L@ said...

eza aku tgk muker ko masa sanding tu ada iras2 si JS ler..

eza said...

Suka ko jerk mala ek kata cam muka Kak Js....ada ker ????

mama tisya said...

cun2..1st time tgk gmbr kawin kak eza....

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

phiwiiiiiiiitt....
lentik maut namanye ni..
hihihi..

~Atie+Farid~ said...

kak eza...cantek giler akak kawin....manis...lentik tuuuuuuuuu

eza said...

errynn : yer memang tak pernah lagi ku paparkan gambar kawen kat tenet nih....

Fieza : lentik ker??? huwaaa aku malu seh....

atie : ala atie pon cantik gak masa kawen...tu masa zaman jahiliah.sekarang idak lentik lagi dah.kembang ader la....

nOLie said...

erkk kawan ker..bukan ko kekasih gelap aku ker eza ahhaha....betullah ..cam muka salina..mebi sebab pattern rambut tuh lebih kurang kot...cuba ko belek gambo salina kawen..memang ader iras...

fuhh...lawo giler...laki ko mesti menangis kan tengok gambo kawen.....ngapa bini aku sekarang jadik gini pulak ahahahha...

larikkkkkkkkkkkkkkkkk...

Nana said...

pergh lain gile kak..cun bangat seh...

ida81 said...

baru 1st time dpt tgk gmbr kawin akak..cantik...posing maut gitu..hehe

Ayu Jaffar said...

macam artis laa .....erkkk autograp please :p

eza said...

nolie : muka salina ek....hahahaa....laki aku memang dah nangis pon....sayang nyer pasal terima jerk la oiiiittt...

nana :tu ar nana.terkejut tengok muka ku setelah di makeover sebegittew

ida :tq ida.ala ittew package budget jerk.idak ambil package salin2 baju.kalu tak mau tergolek tergelantang aku kat depan pelamin tu...hehehhe...

ayu :artis ker ???

shiemz said...

perghhh...mantop 7~!! hahahha... lain benor kak eza... wekekeke

eza said...

yer shiemz mmg lain bebenar kan....kini aku semakin montel bagai di pam2....

Blog Widget by LinkWithin