Thursday, June 25, 2009

Kisah cuti sekolah yang lalu.... (part 2)

Kat part one ari tu aku cite tak gi memana kan....

Tipu la kan kalu aku terperap jerk kat umah.Of cos ler aku ada kluar gi kedai...pasar bagai....hahahha...tu biasa ler kan takat dekat-dekat umah.

Oh....lupa nak taruk gambar masa mandi sungai hari tu.Jap lagi paste kat sini yer....

Dalam pada kebosanan kat kampung tu,aku luahkan perasaan kat En Yeop.

Aku : Bang per kata pagi abang tolong abah...dan blah petang kita gi jejalan.bosan ler dok kat umah....
En.Yeop: Jejalan ???? tak boleh.nak kena tolong abah.hissss abang tak nak ler..tak larat ler ..dari kita gi jejalan baik abang tidur....
Aku : huhhh....lor....jom la.....tak pon kalu abang tak nak gi per kata eza gi jerk sendiri bawa anak-anak jejalan.ok tak???
En.Yeop : Awak nak kemana???
Aku : Bawa anak-anak mandi pantai kat Teluk Batik.Bleh tak????
En.Yeop : hheeerrrmmm....ok la...tapi jaga diri dan bebuak baik-baik.
Aku : Okies

Maka bermula la episod mandi pantai.
Pegi pas semayang Jumaat.Soh bebudak makan kenyang-kenyang kat umah.Nanti idak ler lapar sangat kat sana nanti.Just beli kudap-kudapan jerk.

Ingatkan pegi time weekday ni tak ramai orang.Silap....tekaan aku meleset.Kan ker cuti sekolah.Dah tentu ler ramai pengunjung.
Tapi kak yang meniaga kuih tu kata semalam lagi ramai dik.Yang ni kira dah kurang ler....Oh yer ker....

Mandi pantai pon tak lama.Dah ler panas.Dengan Irfan wat perangai lagi.Tension tol ler....lain kali tinggal ko kat umah dengan ayah.Mandi kejap jerk sebab ada pengunjung terjumpa obor-obor.Ada beberapa ekor lagi ....bahayakan....so trus soh anak-anak gi tukar baju...dan...tak tau nak cite per lagi,moh ler layan gambar yang tak seberapa dari Handphone cabuk aku nih....











Oh yer....dedulu aku gi Teluk batik ni tak der kuda.Skrang dah ada.Kuda tu akan bawak kita gi jejalan sekitar pantai.Sekali naik RM10 seorang.Tak kira ler kanak-kanak atau dewasa.harga tetap sama.dua kali round occay.kalu naik berdua
jadi RM15 yer....

Sebelum balik sempat beli sobenier untuk member opis aku.....Kengkawan...harap korang suka yer dengan pemberian yang tak seberapa dari aku tu....
Next entry nak boh gambar mandi kat sungai plak......tunggu yer....


4 comments:

ijan@2 aka ummihakimi said...

ensem sungguh en kuda itu..

anyway thanks tuk sebeniyer tu yer...betol2 suke

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah bestnyer kg dkt dgn pantai ... kak bahaya yer kalau mandi time obor2 ada tue .. tgk budak2 tue seronok jer mandi-manda ;-)

M@L@ said...

hehhehe mmg encem en kuda tue.. kan jannn....

dah lama x mandi kat laut.. tp skrg panas mmg hitam ler kulit ku ini nanti... baik mandi air terjun lg best sejok jer...


makaceh yer bg sebeniyer tu dah aku lekat kan kat peti ais aku...

eza said...

ijan : sesama

Diana :memang bahaya diana.tu yang tak lepak lelama kat sana.

Mala : okies...sesama...

Blog Widget by LinkWithin