Thursday, June 04, 2009

Ada homework dari Pn.Laili.....


Bukak-bukak jerk blog Laili dah nampak tag ni.Sib baik senang.Kalu leceh kirim salam aku nak buat....Malas beb...


Tag ini ada 3 tasks:

- nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini

- setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya

- perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka


5 fakta menarik tentang Laili ...

1. Huhhh!!!!! camner aku leh tak ingat detik-detik permulaan kenal minah nih......Yang aku tau kami sama-sama join satu forum PCM.Pastu tak ingat ler camner aku leh tukar add YM ngan minah ni.Sehingga kerap borak.Dia suka luahkan serba sedikit masalah dia kat aku.aku pon layan gak .....sonok beb...dah cam close gittew....Puan Laili betul tak ???

2. Apa yang aku tau la melalui borak-borak tak YM, dia ni gila-gila.Percakapan & penulisan kira tengok orang ler.Kalu ngan aku.....hancussss.....di kutuk...di maki hamunnyer aku....aku tak kisah.....Pastu dia suka tanya aku apa nak masak ari ni......

3. Low profile,serba serbi sederhana.Aku suka orang cam ni.

4. Super mummy kot.Apa yang aku tau dia ni dari senin ker jemaat keje kat Bapak segala bank-bank yang ada kat M'sia nih.Dah tu pas balik keje dah tentu-tentu ler buat keje umah dan layan kerenah laki dan anak-anak plak.Sabtu & Ahad pon keje gak.Bantu laki tu beniaga ikan kat pasar tani.Meh ler...sape-sape nak ikan sungai ...ikan air tawar.....ikan air masin...ikan air longkang.... ikan air parit....minah ni ada jual...hahahahah...promote nampak.....

5. Terkezzut aku bila dapat tau dia ni peknen anak ke-4. Hokallohhh !!!! menjadik gak ek....Ari tu dia ada gi tau period tak datang...risau katanya....sebab makan pil perancang on off on off...kemudian kata period dah datang.occay....at last menjadi gak.Tahniah yer....aku tompang gumbira.....


10 fakta atau hobi diri sendiri

1. Aku suka menyanyi.Tanpa aku sunyi la opis nih.....Tak caya tanya budak-budak opis aku ni.hahahaha...nak tanya camnerkan,korang bukannya tau opis aku kat ner....kenal pon idak kan...

2. Aku gemuk.....Ada pasang niat nak kurus tapi ntah bila niat tu nak ditunaikan....

3. Aku suka pada kecantikan.....

4. Dulu aku suka pada warna hijau.Lately ni dah macam-macam warna aku suka.Kira-kira ku dah beralih arah ler....

5. Aku setia.....

6. Susah nak luahkan perasaan pada sesiapa even ngan laki ku sendiri.Entah ler....pendam perasaan gittew.Tu yang payah kan...boleh memudaratkan diri.

7. Orang akan tengok aku ni selalu happy cam tak der masalah...berduit....sebab aku tak mau tunjuk.Ekceli aku ni jenis berjimat.Aku akan membeli mengikut keperluan.Memang aku ada kehendak.Tapi tak nak la...Aku cuba lawan setan-setan yang menghasut aku...Sebab tu aku tak ketandusan duit.

8.Aku pelik la....cam kat dahi aku ni tertulis banker aka ALONG plaks.Orang suka pinjam duit kat aku.Woooiiiii!!!! aku menyimpan untuk kegunaan aku waktu sesak.Bukan simpan untuk korang senang-senang korang datang pinjam.Kalu pinjam pastu bayar balik cepat tak per.Ni tak , mau makan tahun....Kalu tak kasi pinjam sian ler plak.Ada yang meminjam pastu ghaib....At last...pandan ngan muka aku...Amek ko .tu pon tak serik-serik lagi.....

9. Huh...lagi satu hobi aku tengok TV.Kalu dah tengok TV....cam lupa dunia dah....Tapi skarang hobby ni cam dah aku kurangkan sikit cam kalu drama bersiri tu cuba elakkan....Elakkan ??? ker tak sempat nak tengok...heheheh...

10. Suka memasak......


10 Penerima awards (kalau dah kena tagged abaikan jelah yer)

1. Ijan : Yang nih member ngam kat opis aku merangkap adik aku ler sebab muda dari aku.

2. Fieza : Ex-opismate aku.Dulu Kami satu opis.Skarang dia dah jadi taukeh kain...Wei...bila nak makan kat Giant lagi ha???

3. Mala : Yang nih pon member opis gak.....

4. Diana : Aku kenal memalui forum PCM.Bakal menimang satu lagi cahaya mata.....

5. Ida : Kawan siber yang tinggal kat jepon.

6. Mummydanny : Yang ni pon kenal melalui alam siber.

7. Atie : Mummy Umairah yang pandai buat kuih.Yang ni pon taukeh gak......

8. Fazayu : Mama kepada budak yang cukup keletah si yaya...

9. Ila : Kawan siber dan baru berjinak-jinak dalam dunia photography

10. Errynn : Mama Tisya yang suka bergambar....haiihhh.....geleng kepala aku....

9 comments:

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

wekekeke....
mana kite tau bile nk makan kt giant..
kite menunggu korang jemput jek...hhahha

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

dah 2-3 org bg tag nie kt kita ..tp x smpt berjawab camno tue ?????????????

eza said...

Fieza : ada masa kita gi ek...

Diana : tak per .kalu ada masa buat ler... :)

nOLie said...

soklan aper nak masak ari nieh tuh cam dah tertulis kat dahi ko eza hahahahhah....

eza...pinjam seposen..ko kaya kan hahahh

eza said...

laili : bley...bley blah...hahhaha...

mama tisya said...

utang dlu ye...hehehehe

adieha said...

nak tips utk lose weight + healthy eating, sila ke http://myh3rbalif3.blogspot.com

good luck!

Ayu Jaffar said...

nanti free sy buat ekkk eza :p

eza said...

mama tisya : ok no prob...

ayu : tak paksa.kalu ada masa buat la yer....

Blog Widget by LinkWithin