Monday, October 26, 2009

XTBT Sabtu dan Ahad lepas

Sabtu

- Aku tak der Saturday off.Makanya kena kerja la pada hari yang berkenaan...Ohhh!!! alangkah bestnya kalu ada off hari tu kan....
- Pas waktu kerja dalam kol 1.00pm balik rumah.Sesiap nak gi cuci mata kat IKEA.
-Gerak ke IKEA dalam kol 3.00 gitu kot.Lambat sebab tunggu En.Yeop dan anak-anak balik dari workshop.
- Dalam perjalanan,jalan jem ko.....Sib baik mood En Yeop ok.Dia bukan boleh jem-jem gittu.Sure mood boleh berubah.Masa tu nak berpoya-poya pon dah tak der mood...
-Sesampai sana En.Yeop rasa lapar dan singgah ker A&W .Fuhhhh....dah lama tak minum float.Lepas gian jap.
-Kat IKEA punya ler ramai umat manusia...Rambang mata beb terutama kat bahagian kitchen utensil.Terbeliak biji mata aku ko.....rasa cam nak beli sume barang kat situ jerk...Sabar...sabar...
-Aku sempat sambar penyangkut baju,jam dinding ngan dulang....




Ahad

- Hahahah...dapat gak bangun lewat sikit...jangan tanya kol berapa aku bangun occay.Kalu weekday kol 5.00am dah kena bangkit.
- Kemas rumah sesikit.Buat laundry....jemur bagai....siap...
- Sesiap nak ker rumah orang kawen.Larat gi satu rumah jerk.satu lagi En.Yeop gi sensorang.Panas beb semalam...




-Tidur petang jap.
- Pastu gosok baju sekolah anak-anak dan baju keje aku laki bini....
- Malam gi celebrate bufday Paul aka Pak Ngah aka Appa Aiman & Airel kat KCF Giant .



- Balik rumah kemas beg sekolah anak-anak dan zzzzz.....

4 comments:

Linda said...

huhuhu.. kejam. G ikea x ajak pun.. dh lama nk g sner.. tp xde owg nk bwk. Nk tggu poi jgn hrp ler.

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

IKEA tgh sales skrg .. tgk iklan kt tv tue .. time sales sure penuhh org ..

eza said...

Lor...kan ker korang kluar hari sabtu tu....tu yang malas nk tanya korang nk join ker x....next time ler Linda ek....

eza said...

betul ler diana.Agaknya sales tu yang ramai orang ker IKEA borong barang murah kan....

Blog Widget by LinkWithin