Tuesday, October 20, 2009

Alhamdulillah.....rezeki.....

Dah hujung-hujung Syawal ni rezeki kami sekeluarga kerana menerima undangan rumah terbuka sekitar hari Sabtu dan Ahad lepas.Kiranya dua hari tu gantung periuk ler....Alhamdulillah.....

Bermula dari hari Sabtu.Perjalanan bermula pukul 12.30 thgari.Destinasi pertama ke rumah Fazayu.Seorang kawan yang aku kenal melalui alam siber.Fazayu tak buat rumah terbuka yer.Cuma aku saje jerk datang beraya ke rumah dia....


Kemudian aku bergerak ker rumah Nina kat Persiaran Meranti,Bandar Sri Damansara.Tak sabar nak jumpa Nina sefamily.Lelebey lagi nak jumpa anak-anak dia yang cukup-cukup comel.Aku berkenan occay.....last aku jumpa Nina kat Banting sebelum bulan Ramadhan lepas.

En.Yeop dan anak-anak aku suka bebenar ngan salah satu menu Nina iaitu kuah durian cicah ngan roti.Siap bertambah-tambah.Aku rasa satu buku tu En.Yeop dan anak-anak jerk yang sesah.....Malu aku Nina.Nina juga jamu kita orang makan mee kari,spegetti,puding roti,puding kaler hijau,pon ada roti jala cicah ngan kuah durian dan semekut/kek raya.Pada sesiapa yang datang hari tu dapat ler rasa air tangan dari Chef Din.Chef Din masak Char Kueh Teow pepanas occay.....sedap.....Time nak balik tu bertembung ngan Diana aka Mama Adam kat tangga.Tak dapat nak borak lama....





Memandangkan rumah abang aku berhampiran ngan rumah Nina kat Taman Ehsan Kepong,so aku singgah ler kat rumah Along aku tu....Lagi pon pastu kita orang akan beraya ke rumah pakcik ku kat Bukit Setiawangsa....Sementara tu aku tunggu gak Ayah aku sebab kita akan konvoi sesama ker rumah pakcik.


Sesampai kat rumah pakcik lebey kurang kol 5.00pm kot.Jumpa ler sedara mara aku kat sana...




























Beborak sakan sampai tak ingat dunia.tup...tup dah nak maghrib.So,kita orang minta diri dulu la ek....Time balik tu jalan jem beb...sabar jer la KL....KL....sampai klang lebey kurang kol 8.15pm dan trus menuju ker Giant Bukit Tinggi beli barang dapur.Anak-anak plak kata lapar.Malam tu gi makan kat Pak Li....Balik....Kemas-kemas barang yang dibeli tadi,mandi dan zzzzz....


Pengembaraan ker rumah terbuka di teruskan lagi pada hari Ahad.Kali ni lambat sikit kluar rumah sebab dah adjust masa.Dalam 2.30pm aku dan family gerak ker Banting.Aku dapat invitation open house dari wati merangkap adik angkat aku.Sesampai kat sana Nina ngan Ijan dam tiba dulu.huhhh....sungguh pantas korang ek.....Aku respect ler kat wati sebab rasanya sume menu hari tu dia wat sendiri kot.Ada laksa sarawak,nasi impit,lemang,roti jala,steam boat,maccaroni goreng,apple....per tah....,bread puding,fruit salad,kuih & kek raya....Yang nyata perut aku betul-betul full dek penangan makan sume juadah yang ada.Pandai ko masak wati.Sedap....



Lepas tu aku gerak ker rumah Firdaus.Member office aku kat Telok Gong.Kat sana pon juadah memacam.Ada Bihun sup,laksa,nasi goreng,mee goreng ngan kueh teow goreng.sampai tak tau nak makan mana satu dah....dahsyat nyer korang...masak memacam ek...rajin tul ler...

Patutnya aku ada satu lagi open house yang nak dituju tapi dah tak larat.Makanya aku soh SIL Ayu jerk yang pergi.Rumah Eja merangkap kawan sekolah aku dulu merangkap member office Ayu.


Kat rumah aku sesiap sebab malam nyer nak gi celebrate bufday Aiman.Seperti biasa celebrate kat Pizza Hut.Turut hadir adik-beradik En Yeop.Huwaaa....hari Ahad tu memang perut aku rasa cam nak pecah dah.Makan...makan...dan makan.....













Sebelum balik makan kami di sajikan ngan pertunjukan bunga api.....hahahhaa...cantik sangat....







Terima kasih pada mereka-mereka yang dah sponsor makanan aku sepanjang hari Sabtu dan Ahad lalu....Rezeki beb....Lain tahun jemput aku lagi ek....hahahaha...muka tak malu....

6 comments:

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

kak dpt juga kita jumpa .. heh..he.. tp lupa ambk gmbo sesama yer.. sy smpt ker umh kak nina jer .. umh kak watie x smpt nak dtg ada jemputan area2 umh kt rawang .. rezekieeeeeeee ;-)

M@L@ said...

best nyer ko 1 family mkn free jer lah yer... aku jer lah dok umah boring sgt2...
cantek ler umah pakcik ko besau nyer....

eza said...

tu ar diana x teringat langsung nak snap gambar sesama kan...

eza said...

tu pon sebab fadil x der kan mala...kalu dia ada sure korang dah kluar ronda nyer...mmg cantik rumah dia mala...nak snap gambar kat dalam segan ler plaks...

Ayu Jaffar said...

waaa padat tul aktiviti mkn2 ujung minggu ye! rezeki tu

tq lah sudi beraya kat ruma sy :p, punyelah tak ingat nak bg duit raya kt budak berdua tu :(

eza said...

ala..x per la ayu...

Blog Widget by LinkWithin