Tuesday, August 11, 2009

Mengecat

Alhamdulillah this year kami beraya dalam keadaan rumah yang dah di renovate walaupon tak ubahsuai rumah 100%.better than tahun-tahun yang lalu la kan.....nak tunjuk keadaan dalam umah malu ler....sebabnya hias ala kadar jerk.Niat dihati nak tambah perabot ,beli peti ais baru...tapi onggosnya enggak cukup....so pendamkan dulu ler niat tu...dalam umah aku cat kaler kuning.luar aku cat kaler kelabu...owwwooohhhh dah cam umah "KAP LAM YA NGA" plak aku tengok.Rasa feature wall nak tukar dari kaler kuning ke kaler kelabu....tapi cam rugi plak sebab baru jerk cat dinding tu dah nk tukar kaler ....tengok ler kalu rajin.....Nak tengok dinding kaler kelabu tu...??? Gambar ada kat bawah yer....Aku ngan En.Yeop mengecat time aku MC sakit mata hari tu....Boring tak der per nak buat.So ngecat ler....

Satu soklan aku nak tanya korang yang duduk kat area sekitar Klang ngan Port Klang atau pon yang terdekat ler ngan area-area umah aku nih.

"Ada sesiapa tak yang tau kedai untuk repare kerusi ukir-ukir kayu jati tu...Nak hantar service ler kerusi tu.Nak tukar kain,tambah span ,gilap sikit bingkai kayu kerusi tu...etc.....etc....kasi molek sikit kerusi aku tu....sape tau ek...????

Before this dah pernah tanya 2 kedai.Kedai first yang kami tanya tu mahal nak m*mp*s.Cam baik beli yang baru jerk rege yang diaorg tawar tu...kedai kedua plak rege dah occay....tapi untuk repare pakai raya ...hohohho...dah tak terima lagi ler.....Alamak...umah dah cun tapi perabotku.....oh tidak...kena cari lagi kedai yang leh repare kurusi ku ittew...nak beli baru sayang ler plaks sebab bingkai kerusi tu masih cantik lagi....Tolong yer kengkawan.....





10 comments:

Ayu Jaffar said...

akak ke sms sy tadi :p ekkkekee

eza.... kta x tau lah! sori ekkk...

cantek grill...

eza said...

yer dik....grill mmg cantik...lagi cantik tuan rumah tu... :P

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah sudah prepare ngecat tuk raya ;-)

SyaNa said...

hahahaa..tuan umah tu mmg cantek..
pandai masak...masak sedap
kekeeee (sile jemput sye dtg umah ok)

eza said...

diana,harus buat awal2..ko tau ler kan mengecat ni memenatkan.time pose tak daya lagi dah nak ngecat...

eza said...

tak yah nak tunggu aku jemput baru ko nak datang.datang jer ar....pintu umah sentiasa terbuka untuk tetamu.idak penyamun occay...hahaha....

Diarihatiku1976 said...

wah... bestnya .. modd baru ek...

eza said...

biasa ler diarihatiku1976....nak raya semangat sikit nak menghias rumah.....heheheh....

M@L@ said...

wah dah cat... semua serba baru taun ni yer...nanti raya masak sedap2 yer....kiterorg 1 ofis dtg umah ko....

eza said...

insyallah mala....ada rezeki aku jemput korang datang umah....

Blog Widget by LinkWithin