Thursday, August 27, 2009

Apa yang dimasak pada hari-hari yang lepas

Lama gak ek aku tak cite kat sini pasal masakan yang aku masak.Oleh yang demikian,hari ini dengan rasa perasaan rajin sikit,aku upload ler beberapa hasil masakan aku yang tak seberapa ini untuk tatapan umum....



Ikan gelama masin.Saja suka bawang tu hangus sikit.Rasa pahit-pahit sangat ler best....
Sume sayur-sayur dah tinggal sikit.Bila dicampur-campur maka jadilah sepinggan sayur campur.

Sambal tumis udang

Tumis air sayur bayam + kobis bunga + carrot


Ikan kerisi goreng

Sambal kicap yang akan dimakan bersama-sama ngan.........

Tauhu goreng....

Gulai tempoyak ikan kembung
Kari telur

Yang ayam yang tengah marinade dan akan dimasukkan ke dalam oven.Yang dah siap bakar tak ambil gambarnya.....

Sayur kobis + tauhu goreng

Sambal goreng tempe.

Dan akhir sekali ayam masak merah.

Mana-mana yang buntu dan tak tau nak masak apa sebagai hidangan untuk berbuka puasa nanti leh ler tiru-tiru sini yer.Aku pon masuk blog orang lain nak cilok idea untuk masak.Buntu dah nih.tak tau nak masak per petang nanti...... :(

6 comments:

Ayu Jaffar said...

resepi gulai tempoyak ikan kembong please :P

eza,
hu huhh berkeroncong perot tgk masakan mu itew

SwEeTFoResT said...

huiii...manyak nyer lauk...lapo plak dah..huhuhu...

eza said...

ayu ngengada la ko tak tau wat gulai tempoyak....

eza said...

sweetforest,bila tengok ko post sini kata rasa lapar trus terinagt mee goreng yang ko masak hari tu...hahahaha....sian ko kata x menjadi....

M@L@ said...

oi za... lapo ler!!!...

eza said...

sila masak yer mala....jangan memalas

Blog Widget by LinkWithin