Thursday, August 06, 2009

First time attend class masak

Entry yang dah basi ni berlangsung pada 26/07/2009.First time gi class masak memasak ni.Ekceli dari dulu lagi teruja nak join class masak ni.Sampai ler satu masa ni masuk blog wati and then trua nampak kursus masakan yang dianjurkan leh tempat keje dia Kolej Komuniti Banting.Aku gi ngan member opis aku Farah.Sonok beb...untuk kesekian kali ni aku gi blajar wat kek.Swiss roll ngan brownis.Malangnya wati tak der ler time ni sebab dia ada kursus kat Penang.So,tak dapat jumpa wati.Next time kalu dapat join lagi class memasak ni,hope dapat ler jumpa ko ek....Dah tu ingat Chef yang nak ajar wat kek ni hubby Nina,sekali tu Chef lain ler plaks.Chef Yusof.hensom ko.....sampai salah sukat gula ngan tepong...hahahah...acah jek....ok la...malas nak cite pepanjang.korang tengok ler sedikit gambar yang sempat aku snap.


Tempat : Bilik ERT,Sekolah Sultan Abdul Samad,Banting.
Masa : 9.00am - 3.30 pm kot....




























Swiss roll yang siap dimasak dan boleh bawa balik.satu adunan yang kami buat tu leh dapat 5 biji tau...Oppssss...gambar brownis tak sempat snap sebab dah keletihan.....

Aku ngan Farah...huh...muka berpeloh + berminyak....



Muka keletihan.On d'way balik lepak kedai makan jap sebab dah lapar giler.Dari pagi tak jamah pepe pon.Oit...Cik wati penganjur tak sediakan makanan ker????Aku tau ko sure akan jawapleh makan kek yang kita dah buat tu kan....huh!!!! naik muak aku dah bau kek tu tau...kalu dapat pekena nasi kan best....hahhaha...gurau jerk ek wati.....jangan marah....

Ha.....call pakwe la tu....sampai muncung-muncung mulut tu ha....


Pasni cam berminat lak nak attend class wat biskut.Tapi tengok dulu la.....Next week akak confirm ngan ko yer wati....

14 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahh rajin join .. dah dkt dgn umh mak saya tue .. heh..heh.. wahhhhhhhhhhhh sure sudah teror nieh ;-)

eza said...

teror tu idak ler....
tp best ler sebab 1st time wat trus jadi....

Nina Rizwina said...

waaahhh kak eza...dh terer wat kek swiss roll...sori la...chef din tak dpt amik kelas tu..coz ada kursus di PWTC...tp last week dia ada wat kelas yg sama gak kat banting..tp org2 PERKESO jer..kek brownies & swiss roll jugak..

utk kelas biskut nnt...chef din akan amik kelas tu..biskut nig nog & biskut kuaci...nig nog sedapppp..tppp...ishhh..sedap laaa..hehehheh...join la nnt..hehhe..leh buat kuih raya nnt..

Nana said...

wah bagusnye ..tingin gak nk g klas memasak ni

eza said...

tu ar wati ngan chef din tarak cam x best jerk.....tarak member...sib baik ari tu member opis ni nk join sama.tengok la nanti.kalu free bleh gak join wat semekut plak.wati dah calling2 ajak join....

eza said...

gi ar nana.manyak syok wooo....lelagi bila ko baru pestime buat pastu trus jadi.....

SwEeTFoResT said...

wahhhh..bestnyer..sweet pon nak join la class masak nieyh..hehehe..

iswatie "colours of life" said...

Kak Eza...apa lagik...16hb nih yer..jom la...sedap biskut Nih Nog & Strawberry Kuaci tuh..kalu kak Eza datang...nak suruh nina ikut chef sekali...

eza said...

sweetforest harus pergi...jgn x pergi....best tau....

eza said...

wow...best tu kalu nina pon follow chef din.dah lama tak jumpa korang berdua....next week akak confirmkan lagi yer....

Ayu Jaffar said...

tingin nk mkn swiss roll yg eza buat :p

eza said...

ayu nak rasa ek...
huhu...x tau bila akan buat lagi....

ida81 said...

wah bestnye..dh terer buat swiss roll ye..x penah try lagi :-)

eza said...

saya budak baru belajar cik ida.....

Blog Widget by LinkWithin