Monday, February 01, 2010

Hari Sabtu yang Indah sebab cuti + membosankan

Bagi aku istilah masakan special ialah masakan yang jarang-jarang sekali aku masak,cam gambar kat bawah ni.Kalu korang sure special tu cam nasi beryani,spegetti,kek ker kan...kan......Hahahaha...hari tu kan ker cuti Thaipusam.So aku masak ler gitu-gitu jerk.Lagi pon En Yeop takder kan...dah tu tambah plak ngan penyakit malas aku yang menjadi-jadi...hahahah...malas tang masak jerk yer.Yang lelain sume settle....Memula cam ada idea jerk nak masak tu la...ini la...bila dah penat menyental baju sekolah anak-anak, mengemas trus malas nak ke pasar.Penyudahnya kol 1.00pm gitu kot baru gi kedai runcit beli bahan-bahan nak wat mee goreng ngan donut.Nak kluar jejalan takder mood.SIL datang ngan anak-anak lepak kat rumah aku.Kalu dah empat bersaudara berkumpul,gamat satu taman dengar suara dia orang jerk.

Eeeeee...kenapa plak ketam ni aku letak kat entry ni...Ekceli ketam ni aku bukan masak hari sabtu tapi hari rabu lepas.Lama betul aku tak masak ketam.Sekilo ketam reganya RM16.Ngam-ngam timbang sekilo,dapat ler empat ekor.


Ha...yang ni baru ler aku masak sabtu lepas ngan....


Donut...Belah malam plak SIL Ayu belanja KFC.

Yang ni cekodok ikan bilis.Aku wat untuk bekfes hari ahad.

Aku betul-betul tak faham ler...keje-keje mengemas memang sampai bila-bila pon tak kan leh sudahnyer kalu ada anak-anak.Kejap jer rumah tersusun rapi.pas tu lintang pukang dah...heeeee....geram betul...tu pon aku tak kasi anak-anak punggah barang mainan.kalu tak lagi satu kerja aku nak mengemas.Dia orang memang ler kata bleh kemas.tapi idak memenuhi cita rasa aku.Penyudahnya aku gak ler kena buat.Oleh yang demikian baik tak yah keluarkan.Sib baik kotak mainan tu kat atas almari.Payah sikit ler mereka nak ambil.
Tengah hari aku cuma gorengkan nugget,frise ngan meggi untuk anak-anak dan belah malam SIL Ejan belanja dinner sebab BONUS dah masyukkk....Thanks Ejan....

2 comments:

mama_umar said...

kak ezaaaa..sedapnye ketam tuuuuu

eza said...

sedap ker zetty???tak rasa lagi mana tau sedap???hahaha..sila ler masak sendirik kalu mau makan yer...

Blog Widget by LinkWithin