Friday, January 29, 2010

Selamat pagi semua...

Assalamualaikum dan salam bersiaran di pagu Jumaat ni....Korang per khabar?Hendaknya sihat-sihat la yer...Aku ??? Alhamdulillah sihat.

Ekceli takde pepe cite menarik hari ni yang aku nak kongsi ngan korang.Just nak update aku nyer blog ni jerk supaya tak berhabok....maklum ler aku kalu dah malas makan minggu gak ler tak update blog aku ni...

Korang sok per planning.Tak gi memana ker??? Yahooooo...sok cuti...hahahah....bagi korang yang dah sememangnya tetiap hari Sabtu cuti dah tentu tak rasa pepe kan...Tapi idak bagi aku.Memandangkan sok hari cuti bagi aku,dalam pale otak aku ni dah planning nak qadak balik tidor aku....hahahah...pastu aku nak mesak sumting special untuk diri aku dan anak-anak....En.Yeop ????

Oh! wat pengetahuan korang En.Yeop gi bercuti yer.Bersama-sama kengkawan dia...Terbakar hati gak ni bila dapat tau yang En Yeop nak ke Taman Negara.Even aku sememangnya tak suka akan hutan melintang ni tapi aku tetap jeles + sentap beb.Patut ler sua hadiah kaw-kaw kat aku.Rupanya ada udang disebalik mee....Huhhhh!!!!Macam-macam ayat cinta bercerita idak dilayan nyer En Yeop tu...Pergi tetap pergi...Maka malam tadi berangkat ler En.Yeop ke Taman Negara dan tinggal ler aku bersama-sama anak-anak.

Walaupon En Yeop takder di sisi,ianya tak menjadi beban kat aku sebabnya dah biasa.Dah biasa maksud aku di sini kalu En Yeop tak der pon aku still leh uruskan anak-anak.Cam biasa urusan sesiap anak-anak nak ke sekolah,wat bekfes untuk mereka memang keje aku tetiap pagi.Gosok baju memang keje aku.Hantar dan ambil anak-anak dari sekolah tu pon keje aku.Masak pon sama...Aku bukan ler nak bangga diri tapi bangga gak ler sebab aku leh buat sume tu tanpa bantuan manusia yang bergelar SUAMI.Mesti korang tertanya-tanya SIL tak tolong ker??? FYI,tetiap pagi memang aku yang buat sume tu,SIL???Hampeh....Aku pon malas ler nak terhutang budi kat dia orang sume.Tapi kan kalu dah nampak si kakak tu kelam kabut wat keje pepagi,per lah salahnya hulurkan bantuan ,yer tak???Ni buat hal sendiri jerk.Lagi leh cakap Nurin...Irfan...cepat ler mandi...kang **** lambat gi keje.Kalu ko rasa leh lambat per kata korang pon tolong sesama.Biar cepat settle kan...Bebudak biasa la kan pepagi dah tentu baru bangun tidor mamai.Mulut aku tak putus-putus cakap Nurin...Irfan...cepat.Kang lambat gi sekolah.

Itu aku.Camner la kan kalu mereka yang certain-certain perkara perlukan bantuan suami.Yang tak tau memandu dan ada kalanya suami gak ler yang uruskan anak-anak.Camner nak gi keje,sape nak hantar anak gi nurseri.Jalan penyelesaian ambil cuti yer tak?Aku bukan pelekehkan mereka-mereka ni yer.Mungkin pasangan tu dah bahagi-bahagikan kerja,suami wat tu,isteri wat ni....tentu menjadi satu masalah bagi mereka kan kalu suami atau pon isteri tak der di sisi.Sian kat mereka...

Hahaha...tahun ni aku ada misi yang perlu aku lakukan.Aku amat berharap misi tu akan berjaya.Dah bertahun-tahun ku tunggu tapi tak kesampaian.Harap menjadi ler untuk tahun ni.

Lagi satu kalu tahun ni rezeki murah dan melimpah ruah aku nak sangat gi bercuti ngan family aku.Huh lama gila tak gi cuti-cuti malaysia.Teringin sangat.Kalu dapat gi Singapore pon cantik gak.Nak ziarah sedara-mara aku kat sana sesambil tu nak jumpa kawan aku MAS.

Ok la,cukup sampat disini dulu aku bercerita.Nanti kau ada masa aku update lagi yer....Chow bedah...

1 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah byk planning kak .. projek baik punye nieh ... sy doakan semuanya sukses ;-)

Blog Widget by LinkWithin