Tuesday, February 09, 2010

Jalan-jalan tak tentu hala kat sekitar Shah Alam

Malam Ahad lepas aku bawa anak-anak dan mak aku gi ronda-ronda kat Uptown Shah Alam.En Yeop tak join sebab ada urusan seri paduka baginda nak kena settle katanya...Tak nak join tak per.Aku ada lesen memandu.Gerak sendiri ler.Tak yah terkial-kial tunggu En Yeop.Tu la satu kelebihan pada mereka yang ada lesen memandu ni.Leh pergi sendiri tanpa perlu tunggu Si suami bawa.Betul tak? sape setuju sila tekan punat-punat kat keyboard anda yer..."punat-punat???"
Susah betul nak cari parking.Ramai betul umat manusia yang datang berkunjung kat Uptown ni.Masa ni baru kol 10pm.


Yang ni plak kol 12tgh malam.Time aku nak balik.Still banyak lagi kereta yang tengah dok cari parking.Malam minggu kan...


Pn Kamsiah merangkap mak aku tengah belek-belek kerongsang.


Karaoke time.Mak nyah yang menggelarkan dirinya Kak Ziana Zain sedang "MENYUMBANGKAN" dua buah lagu.perghhh!!!! ramai orang berkerumun time ni nak tengok persembahan Kak Ziana kita ni....bravo...bravo.....suara cam....suara mak nyah ler....aaauuuuwwww...

Balik...Tengah jalan menuju ke kereta.

Signboard tepi jalan pon nak snap.Ni dah tahap bosan tak tau nak snap gambar per la tu...

Kereta aku parking betul-betul dekat ngan signboard.Jalan jauh sikit je la nak ke Uptown tu...

Pagi Ahad plak aku ke Pasar Tani kat Stadium Shah Alam.Mak oiii...panas betul hari tu.Mandi peluh aku....Tak der apa sangat nak di beli.Just jalan-jalan jer sebab dah lama tak ke sana.Jumpa sepupu aku kat sana tengah menjual ikan...Aku cuma beli makanan jerk ngan anak-anak sibuk nak purse.Beli gak ler...sib baik murah.



Pastu balik rumah.Mak aku ada agenda petang tu.Aku kena hantar Mak aku kat Seksyen 24 ada kenduri doa selamat rumah kawan dia.As driver,saya menurut perintah Boss...heheheh...Aku just hantar mak dan pastu aku gerak ker Complex Shah Alam nak beli seluar.Lama siot tak datang sini.Sampai aku tak tau kena bayar parking dulu cam kat JJ.Nampak...kuno betul aku.Sementara nak tunggu mak aku call balik untuk pickup dia semula,aku bawa anak-anak gi taman permainan kat tasik depan nun.Huh...tasik ni pon dah lama aku tak jejak.Sampai sana jerk trus teringat zaman-zaman cintan-cintun aku dulu ngan En.Yeop.Nostalgia beb.Aku siap bagi tau kat anak-anak aku....dia orang gelakkan aku....bebudak...tak faham kot...





























Singgah plak kat aquarium tengok ikan....teruja le tengok ikan-ikan tu....Pastu mak aku call soh ambil dia....Balik rumah....

Sape pernah berkunjung ke Butik Peace.Butik ni amat sesowai untuk mereka-mereka yang bersaiz besar dan ingin berfesyen cam aku ni.Serius aku cakap korang gi ler sana.Ada jerk saiz untuk korang.Tengok ler kat beg plastic tu saiz XXXXXXXLLL ko...Aku memang dah jadi regular customer kat butik ni tau...

Trus trang aku cakap orang yang bersaiz besar ni memang payah nak cari seluar dan baju yang sesowai.Aku tanpa segan silu tempek dua pasang seluar jean yang aku beli kat Complex Shah Alam.Memang ler tak der brand.Aku tak kisah.Janji aku rasa selesa bila memakainya.Dulu bleh la sauk Levis,GA blue dan seangkatan dengannya.La ni hampeh....Saiz yang aku nak tu sold out kot...(hehehe...ayat nak sedapkan hati le ni...)
Sini aku zoom tag seluar jeans tu....
Gitu ler XBVT aku hari Sabtu dan Ahas lepas.....Chowww..bedah..!!!

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah betul2 ronda sekeliling shah alam nieh ... mak ai tingginya hero sorg tue panjat ;-)

eza said...

Diana..akak yang soh dia panjat..nak tengok dia leh buat ke tak...at last berjaya gak panjat sampai ke atas.Kakak dia plak penakut...

Ayu Jaffar said...

penuh aktiviti ujung minggu ye.... lama dh tak lepak kat tasik tu he he he tempat bercintan cintun ye :p

Anonymous said...

Ada alamat tak or any landmarks?
Thasnks

Blog Widget by LinkWithin