Wednesday, May 20, 2009

Ubat ??? Pills ??? dan seangkatan dengan nya....



Apa kaitan ubat ni ngan aku plaks yer???? Dah nama pon ubat.Dah sah-sah untuk orang sakit kan....Sapa yang sakit plaks ni.Entry lepas baru jerk cite pasal sakit demam bagai kan...kali ni sape plaks sakit???

Huuuwwwaaaa!!!!! anak aku NURIN sakit la.......semedang jerk demam.Dari awal tahun sampai ker bulan lima ni ntah berapa kali dia diserang demam ngan selsema.Hisssss...tak tahu dah apa perlu aku buat.Tapi dalam firasat aku mungkin dia terlalu penat.Penat disebabkan perubahan jadual waktu seharian. Yer ar...dulu tak banyak tekanan cuma belah pagi jerk gi sekolah.Pastu blah petang dah leh rehat.Masa tu aku tak banyak push dia soh belajar sebab tadika jerk kan.....Tapi bila dah darjah satu ni kena la belajar sungguh-sungguh.Dah tak leh main-main sangat.Pagi petang Nurin sekolah.Blah malam plaks nak kena buat keje sekolah laks.kalu tak der keje sekolah kena wat ulangkaji.Naik kurus anak aku tu.Bukan aku yang cakap.....tapi orang lain yang sound kenapa Nurin dan kurus..cengkung la bagai....hissss...mana la aku tau.....aku tak dera occay....makan...pakai...tidur ...sume cukup yer....Agaknya sebeb penat tu yang jadi cam tu....

Pagi tadi Nurin dah ngadu sakit kepala.Nangis-nangis bagai.....aku rasa badan Nurin.....sah !!!! dah nak mula demam....sebab dah dedar rasa badan.cecepat bagi makan ubat dan soh mandi kasi hilangkan panas badan.terlepek Nurin kat sofa.Aku tetap soh Nurin gi sekolah.Memula Nurin nangis tak nak gi sekolah.pujuk punya pujuk at last dia gi gak sekolah agama.Dalam kol 11.30am bb sitter sms kata Nurin tak sihat.Pas balik sekolah trus terbaring tidor.Aku balas balik soh Nurin siap-siap gi sekolah.Kali ni tak yah naik bas.Aku akan hantar sendiri Nurin gi sekolah.Sampai rumah bb sitter memang nampak raut wajah orang sakit.Tapi aku still soh Nurin gi sekolah .Tak nak kasi Nurin cuti sebab minggu depan dah start pekse tengah tahun.kang ada pepe cikgu gi tau Nurin terlepas laks.Nangis-nangis Nurin depan pintu pagar sekolah tak gi sekolah.aku sampai soh member Nurin pujuk still boh layan.nak ikut aku balik......So apa yang aku buat jumpa cikgu class borak lebey kurang.Pastu cikgu soh Nurin balik tak yah sekolah untuk hari ni.Cikgu kata sama gak kalu jap lagi Nurin nangis-nangis sakit aku still kena ambil gak.Katanya pihak sekolah tak nak susah kan puan nak datang balik pick up anak semula.Huhhhh !!! ker pihak sekolah malas nak contact mak pak pelajar...
sebab per aku soh Nurin gi sekolah gak???? sebab ada satu ari tu aku bagi kelonggaran kat Nurin tak sekolah sebab demam la.bb sitter yang inform masa tu.Aku percaya la bulat-bulatkan.Masa tu pon aku tengok Nurin terlepek tidur...Occay tak per....tak sekolah.Bila blah petang aku nak ambil Nurin balik....aku tengok elok jerk sihat...Mau tak hangin aku satu badan.Tu yang tadi aku nekad gak sok Nurin sekolah.kalu betul Nurin sakit mesti pihak sekolah akan inform aku kan soh ambil anak.cam dulu pon cikgu call soh ambil bawa balik Nurin.

Tadi aku bawa balik Nurin ngan member-member opis aku sekali.Cadang pas hantar Nurin balik rumah nak trus gi makan.Balik rumah???? sapa akan jaga Nurin nanti kan...kenapa tak hantar ker umah bb sitter jerk....??? oooooo....sebenarnya SIL aku ada kat umah MC.Demam gak dah 2 hari....soh leh ar tengok-tengokkan Nurin.Lagi pon my lovely hubby balik keje kol 2pm tadi....ok la kan....idak ler bebankan orang yang tengah sakit.ha....bebalik cite member-member aku.penyudahnya diaorang beli makanan dan lepak kat umah aku.Katanya nak wat lawatan.Rumah aku kan baru pas renovate.soh dia orang datang nak tengok ler.....kemudian balik opis....sekian....

hahaha...apa punya penutup cite la kan...kekadang tu aku tak tau nak tutup cite cam ner.penyudahnya cam ni ler ending story entry aku untuk kali nih.......wassalam.....

2 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kakng mmg skrg musim la ..bkn bdk kecik jer ..org besar pun x sihat

eza said...

tu la diana...
lelebey lagi bebudakkan...risau gak akak dibuatnya...

Blog Widget by LinkWithin