Tuesday, May 19, 2009

Selamat Hari Guru ' 2009


Aku beli gift untuk anak-anak aku kasik kat cikgu mereka semalam.Ada sambutan hari guru katanya.Yer ar...dulu aku tak berkesempatan nak kasik cikgu aku hadiah.Orang susah.So,aku tak nak ler anak-anak aku menerima nasib yang sama.kasik hadiah bebiasa jerk.yang penting ikhlas kan....

Semalam masa hantar irfan ker tadika tetiba aku nampak student lain bawa bekas berisi makanan.

Irfan leh cakap kat member dia :"Aku bawak hadiah nak kasik cikgu..."
Member dia leh cakap balik: "Aku bawak puding....."

Huhh!!! terkedu jap aku.....Ada pepe yang anak aku tak kasik tau aku ker??? aku trus tanya cikgu.

Aku : Cikgu,hari ni kena bawa makanan ker ???
Cikgu : Eh! saya tak beritahu awak ker Jumaat lepas??? (ngan perasaan pelik) oh !! agaknya saya terlupa nak inform awak...
Aku : Oh....Jumaat lepas ayah irfan yang ambil sebab tu saya tak tau.Cikgu...kalu tak bawa makanan tak per ker???
Cikgu : Tak per la....

So ,aku pon blah....Dalam paler otak aku ni asyik nak salahkan laki aku jerk.Asal tak ingatkan aku soh bawa makanan.Cuba call laki aku beberapa kali tak jawap.pastu aku fikir balik.minggu lepas laki aku keje pagi...jadi,aku yang pick up Irfan hari tu...Huh...salah aku rupanya.Tapi setahu aku....cikgu tak inform pepe pon.....wooohhhh !!! baru aku ingat....Aku tak sempat keluar kete Irfan dah ketuk cermin kete.so per lagi ...hantar ler Irfan ker rumah bb sitter.....

Hati ni rasa tak sedap ler plaks kan...student lain bawa makanan tapi anak aku idak....hisss....pikir punya pikir.....beli la sesuatu....aku gi cari kek sebiji.Gambar tak snap occay....Jadi la....daripada tak der langsung.....Sib baik kedai kek masa tu dah bukak.....lega....

Occay la....dikesempatan ini aku nak ucapkan selamat hari guru buat semua guru .Jasa anda terhadap mendidik anak bangsa memang tak ternilai harganya.....

4 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah siap bwk makanan yer anak2 murid bagusnyer ;-)

eza said...

yer diana...masa nurin dulu idak ler cam nih...tak per la janji murid2 happy....

iswatie "colours of life" said...

Kak Eza..hadiah tuk saya x ada ka?

lecturer pun adik beradik cikgu kan ? Kan?

eza said...

hahaha...lupa laks cikgu wati nih...maklum la dah dok kat ujung tanjong tu yang lupa...nak hadiah ek....tunggu anak aku jadi student ko la....hahahah.....

Blog Widget by LinkWithin