Thursday, May 21, 2009

Bekpes aku pagi tadi.....

Memandangkan OTWC berhadapan ngan opis aku,maka aku ngan ijan decided makan kat situ jerk pagi tadi.....


Korang jangan tanya apa nama menu ni ek...sebab aku tak ambil port pon nk tau apa kejadah nama menu-menu tu.Yang penting masa aku tengok gambar masa nak order tu nampak sedap.


Yang ni kalu bahasa kedai kopi bawah pokok kita panggil kopi O kan.....Yang ni kopi O kaw....itam melikat pekat.Sampai aku kena taruk gula bersudu-sudu occay.Tu pon still tak rasa manis gula lagi.....HIisssss......berapa sudu ler dia orang ni letak ek......Oh..yang aku nyer air kopi.
Hat yang ni ijan nyer.Dia dah serik nak order kopi O panas cam yang aku order tu.Takleh terima dek tekak dia occay.Jadi dia request yang ada susu ngan ice.Tu pon dia kata still rasa pahit gak.Jan...kalu ko tak nak rasa pahit pon leh....next time ko order ler air kosong.habis cite.banyak songeh tul la ko nih!!!!!.....

Ni nampak cam meggi ayam yer.....cium bau dah serupa dah.Cuma kalu korang order kat kedai mamak tu idak ler ada sossej rupe gittew...ekceli menu ijan regenya 4 henggit 5 posen jer.disebabkan dia request nak air sejuk pepagi buta nih,maka kena tambah lagi singgit.Amik ko meggi ayam ngan kopi ice jerk dah nak dekat 6 henggit....lagi seposen nak cecah 6 henggit....kalu kat kedai mamak idak ler rege gittew kan....
Makanan ala-ala orang putih ni plaks aku yang punya.Daging lapik roti ngan 2 batang sossej ngan telor ngan baked red bean ngan planta ngan hirisan timun.Memula tu ingat leh ker kenyang makan cenggitu jerk.Maklum ler tekak dan perut orang kampung tak sama kan...tapi alhamdulillah cukup sesowai ler ngan saiz perot aku ni.... Yang ni rege sepinggan gambar kat bawah ni ek...) plus secawan kopi O pahit 5 hinggit 9 posen saje.....
occay la pada sape-sape yang tingin nak makan cenggini jemput la ker OLD TOWN WHITE COFFEE yang berhampiran dengan anda.

4 comments:

M@L@ said...

kayo2.. bekpes pg dah 5 - 6 hengget blom masuk lunch kang...compom lunch x mkn korang nie...aku dah tau nyer...hahahhaha

mamafif-zu pcm said...

cedapnye rbekpes...roti tuh x de kerr..

ijan@2 aka ummihakimi said...

wah kekza..advance...
arini bru sempat i tgk..

eza said...

mamafif akak add link fp awak yer.....

Blog Widget by LinkWithin