Monday, May 25, 2009

Aku serba tak keruan.....Nurin hari ni dia.... , tapi dia....

Nampaknya apa yang aku risaukan dan minta dijauhkan akhirnya terjadi gak.Susah hati aku dari malam tadi sampai skarang mengenangkan Nurin.Nurin still demam.Yang aku tension demam dia on off on off.Betul...hati aku memang dah keruan.Aku dah tau nak wat per lagi dah.Ingat pas balik sekolah nanti nak bawa Nurin ke klinik balik.Buat check up menyeluruh.Naik sian aku tengok Nurin.Dah kurus....cengkung.....tak bermaya.Makan pon tak berapa lalu.Jamah sikit jerk.Yang membuatkan aku lagi bertambah risau sebab hari ni........




Nurin ada exam pertengahan tahun.Korang bayangkan ler,sakit pastu ada exam....boleh tumpukan perhatian tak ???? Kalu kita yang demam ni pon terbaring layu ni kan orang yang nak duduki peperiksaan.....sian aku tengok Nurin.Pepagi tadi nangis-nangis takmo gi sekolah.Aku pujuk punya pujuk Nurin akhirnya dia gi gak.....Aku tau keadaan Nurin yang camtu tak sepatutnya aku soh dia gi sekolah.Tapi apa leh aku buat.Ada peksa occay.....sebelum gi sekolah aku dah kasi Nurin makan ubat dulu.Harap-harap dia tak tidur la kat class nanti dek penangan ubat tu....Tengok ler camner nanti kalu dia still tak sihat dan tak larat gi sekolah,aku akan cakap kat cikgu soh postpone peksa Nurin.Buat hari lain.Boleh ker wat camtu ek????Bukan sesaja nak wat cam tu.Tapi terpaksa la.....



Ibu harap Nurin faham kenapa Ibu soh gak Nurin gi sekolah.Betapa pentingnya peksa tu kan....Dan Ibu faham gak keadaan Nurin skarang.Ibu harap Nurin dapat bertahan untuk beberapa hari ni.Pasni Nurin leh rehat sepuas-puasnya selama 2 minggu.Kita nak balik kampung kan......Sabar yer nak....Ibu harap Nurin akan sihat secepat mungkin.Ibu doakan semoga Nurin dapat jawap soklan peksa tu nanti yer......Jangan careless ....Jangan gelabah occay ...... Ingat apa yang telah kita ulangkaji bersama tu yer.Harap Nurin akan lulus ngan cemerlang untuk peksa kali ni.Kawan-kawan doakan kesihantan dan kejayaan anak saya yer.....Amin......

4 comments:

ijan@2 aka ummihakimi said...

semoga nurin cepat sembuh...

harus dibuat fully check up... sebab skang sakit tu memacam.. tambahan plak cuaca yang teramat panas nie...

mama tisya said...

ala sian nurin..smoga die cpt baik..cpt2 kak wt fully checkup..skarng ni mcm2 penyakit...

eza said...

ijan : Tq jan...tu ar....kebelakangan ni dia kerap demam.dah berapa kali gi klinik dan asik MC jerk gi sekolah.Tak elok ler camtu kan...


Errynn : tq ryn.balik sekolah nanti mmg nak bawa Nurin ke klinik wat fully check up...harap-harap cuma demam biasa jer la...

iswatie "colours of life" said...

Skrg musim la...plus better bwk gi checkup coz asyik on n off ja...mcm hani & ichlas mmg kena kuaratin kat umah ja....alhamdulillah diaorg x ddemam dah

kekadang diaorg nih viral fever..

Blog Widget by LinkWithin