Monday, March 30, 2009

Tu dia....tunjuk skill memasak lagi....

Sabtu - 28/09/2009
Yang ni aku masak untuk dinner.Huhhh!!!! malas sungguh hari tu.Lagi ponhati ni berkobar-kobar nak sambut "EARTH HOURS 2009" ngan nak nonton Konset AF minggu ke-3.Jadi aku masak makanan yang ringkas tapi mengenyangkan.Tak sangka laks anak-anak aku suka walaupon aku masak simple-simple gittew....


Ijan...Steven....meh tengok. Aku beli bebola ketam.Salah satu product customer kita....Sedap...korang kena cuba tau......
Ni la hasilnya bila bebola ketam tu dah berenang dalam minyak selama beberapa minit.
Nasi goreng berencah lebihan ikan goreng

Ahad - 29/03/2009
Hari ahad plak aku rajin sikit.Pepagi bangun gi pasar bersama hubby & anak-anak.Memula tu malas nak bawa anak-anak ku ittew.Korang tau la kan keadaan pasar camner.Kang sibuk aku dok memilih ikan,dia orang pon sibuk sama nak pilih.Pastu kaki dok hentak-hentak kat air.Tak ker geram tengoknya.Dah merengek-rengek nak ikut.aku pon bawak la bersama.Hari ni aku cadang nk masak nasi minyak bersama lauk-lauk yang senagkatan dengannya......hasilnya....

Jelatah
Kari daging
Ayam masak merah
Nasi minyak

Dan hari ni.Ada balance lagi kari daging tu aku continue untuk brekfast plak.Cicah ngan roti.Bawak gi ofis plak tu.Habis licin di makan oleh Ijan ngan Farah.....Alhamdulillah tak membazir......

4 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

uihh meriah mask kali nie .. siap bwk gi opissss .. untung org opisss ;-)

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

hoi eza tak ajak pon!!!!!

eza said...

Diana - ala diana bawa kari jerk pastu beli roti.selalu memang cam ni.kalu ada lauk lebih sure sok paginya bawa bekal.

Mala - sorry ko dah terlambat yer...habis licin sumenya...

eza said...

Diana - ala diana bawa kari jerk pastu beli roti.selalu memang cam ni.kalu ada lauk lebih sure sok paginya bawa bekal.

Mala - sorry ko dah terlambat yer...habis licin sumenya...

Blog Widget by LinkWithin