Wednesday, January 06, 2010

XTVT terakhir cuti sekolah.....

Sabtu lepas aku sekeluarga dapat jemputan ke bufday party 2 orang kawan alam siber aku.Bufday party anak Ila dan Nina.balik kerja pukul 1 trus cecepat balik rumah pick up anak-anak menuju ke Kg.Datuk Keramat rumah Ila.En Yeop tak dapat join .Keje shift petang...Sesampai jerk rumah Ila majlis dah bermula.Tak per la...anak-anak tak dapat join sessi potong kek tapi sempati lagi tengok aksi-aksi dari Mr Kalunnnn....(Clown...heheheh...kata Nolie...).Respon dari kekanak setempat pon bagus....very d happening la hari tu....meriah beb....anak-anak aku siap minta Mr Klaunnn tiupkan belon.Thanks Ila sebab jemput akak ke bufday party Fahim.Makanan hari tu sangat sedap.saper yang masak ek??? harap Fahim suka ngan hadiah yang Auntie kasi yer.



Lepas tu aku gerak ker Bandar Sri Damansara.Rumah Nina...Cuaca hari tu mendung.Sesampai jerk kat rumah Nina hujan lebat turun.Dan sempat ler aku anak-beranak join sessi buka hadiah.Katanya Ayuni asyik sibuk jer tanya bila leh buka hadiah.Hidangan makanan kat rumah Nina pon memacam.Makanan suma selera pantai timur.Main menu nasi dagang ngan nasi kerabu,ada kuih muih dan homemade choccolate hasil air tangan dari hubby Nina...Sangat sedap...Leh ler ambil tempahankan...Nina,terima kasih yer kerana sudi jemput akak sekeluarga.Huwaaaa...tak sempat nak jumpa Wati & Co.....Akak datang lambat ler wati....







Pepe pon aku sangat seronok dapat jumpa 2 sahabat aku ni.Walaupon Kita hanya kenal di alam siber dan jarang berjumpa,rasanya macam korang ni dah kenal lama.Tak pernah lupa kat aku kalu ada pepe majlis yang korang buat.Cuma berkesempatan atau tak jerk datang.Cam Ila & NIna sebelum ni ada gak jemput ke bufday party anak mreka.tapi tak der rezeki.Tapi....kali ni Akak datang yer Ila , Nina....Thanks yer korang.....

Dari rumah Nina aku ker Kepong rumah Along aku.Lepak semalaman kat sana dan esoknya ke FRIM bawa anak-anak mandi sungai...Memula cam tak jadi jerk nak mandi sungai.Sebabnya cuaca hari tu cam kejap panas kejap mendung.Kang sampai sana hujan plak dah tak bestkan...At last gi gak sebab Ifran force aku nk gi mandi...Bersiap ala kadar dan gerak ke FRIM.Sib baik, sempat sampai rumah dah tu trus hujan lebat. Dalam kol 4.30pm aku gerak balik ker Port Klang.Sampai rumah trus sesiap kan kelengkapan bebudak nak start sekolah esok.Excited betul anak-anak aku nak naik sekolah semula....Ok la korang layan ler sedikit gambar yang sempat aku snap masa Kat FRIM tu.....


























Ni gambar Adriana Zafira.Satu-satunya anak pompuan Along aku.Suka bergambar rupanya Adriana ni....











For SIL Linda,aku bukan tak nak ajak ko.Dah ler aku lepak rumah abang aku.takut ko segan plak.Lagi pon sungai kat FRIM ni pon aku tak tau camner keadaannya .First time gi sana.Kang kalu ko pergi sungai tu tak best kang...wat malu aku jerk...Tapi memang tak best pon.Takat untuk anak-anak mandi bleh ler.... Kita plan next time la ek Linda gi picnic....Sorry...

3 comments:

Nana said...

xpenah g mandi kt sungai frim tu

eza said...

nana,akak pon first time gi sana.boleh la kalu nak bawa damia gi sana.tak ler takut lemas sebab air cetek jerk untuk bebudak....

leena smith said...

So nice. That kids also very cute.
Web Development Company India

Blog Widget by LinkWithin