Tuesday, February 24, 2009

Picnic @ Tanjong Harapan

Giler per time keje leh gi picnic.Memang pon....Dalam masa satu jam lengkap sudah picnic kita orang.Ekceli nak larik dari boss.korang tau ler ...bos kan.mana suka tengok staff dok lepak pot...pet...pot...pet...Boss aku sure akan kacau.kalu tak pasal keje,dia cite laks pasal isu semasa.Bosan ler.....aku tak gemar ambil port bila bos suka kacau aku time-time lunch nih...kira kacau daun ler.....so aku ambil keputusan dan minah 3 orang lagi tu pon setuju ler ngan cadangan ngetop aku tu...."JOM..!!!! SIAP CEPAT.BAWAK SOKABAR SEKALI.KITA GI PICNIC...!!!! "Cam tak caya kan...Tapi memang itu la realitinyer....Aku berdesup bawak kete gi beli makanan dulu kat area pangsapuri Bandar Sultan Suleiman.Beli pelbagai jenis kuih-muih.Pastu gerak ke destinati yang dirancang iaitu Tanjong Harapan.Bagi yang tak tau kat mana Tanjong Harapan tu....korang pi ler tanya orang yang tau...hehehehe....siot jerk kan...best...tak pernah lagi kita orang wat keje giler cam nih.ni la pertama kali.

Hahaha...tengok tu.Kita orang memang sempoi jerk...Pakai sliper jerk beb....Cuma ada sorang minah tu jerk yang control ayu pakai high heel...aaaaa...podah....!!!!!



Haaaa.....nie lah kuih-muih yang kita orang beli tadik.


Aku bli : Bubur som-som,pisang goreng,kopok lekor ngan air jagong.
Ijan bli : Bubur cacarpisang goreng gak ngan air kundur asam boy.
Mala bli : Bubur cacar,cucur udang ngan buah belimbing.
Fara bli : Dua jenis rojak.Satu rojak singapore dan satu lagi rojak pasembor.

Pepe pon memang kenyang ler.....

Sempat posing gitew......



Maaf ler kalu gambar tunggang langgang.Tak kose nak susun.



Menjamu selera....


Wah mala....sedap nampak ko makan bubur cacar itew....
Mak oiiii...sape ni???dah nampak dalam mulut tu penuh ngan makanan plaks.....


Kusyuk nampak...makan per tu kak???
Nie la kete yang selalu bawak kita orang ki jejalan time keje.Kalu tak kete ni kete lagi satu sang kancil......
View kat sana lagi.....
Apa da jan.....kecik bebenor ko snap gambar burong tu.....

Bila ada jerk bot lalu aku snap ler gambar bot tu.....



Ni dia tikar terbang tempat kita orang lepak tadi.....tetiba teringat ada tikar dalam kete .berjasa gak ko ni ek.....
Muka kanak-kanak riang pas balik dari picnic tadi.....



Dalam perjalanan balik terserempak ngan abang Nuar.tengok tu sempat lagi tunjuk thumb kat kita orang....caya ler.....
Sekian eposid picnic untuk kali ni.Wei....kengkawan,sok-sok ki wat lagi ek...
Buat fieza..."Ko jangan jeles ek..."

6 comments:

ida81 said...

wah..sempat lagi pegi picnic ni..cayalah....mesti sedap kan makan sambil tiup angin tepi laut... :-)

eza said...

aaa...best...sebelum ni x pernah lagi wat cam ni time keje....kami berempat mmg cam ni.suka wat keputusan last minit.tp manjadi gak rancangan kita org....

Yus Yusuf said...

Waahh..!!
Hou kan aa..!!
Pehal piknik kat Tanjung pulak?..
Kalau gua ada kat situ kompom gua tolong gelakkan sampai terkeluar usus esofegus..!!
Kehkehkeh..

Nina Rizwina said...

amboi...picnic sakan no...heheh..

Ayu Jaffar said...

menci taw!!! kalo bgtau mesti sy dtg. dari opis sy nak ke t/harapan tu dlm 5minit je...

eza said...

man : pls...jgn leles ek.Ke ko dengki sebab aku tak bawak bini ko same....???

nina : plainning last minit.tapi menjadi gak.walaupon gi picnic tapi idak ler kami balik lambat....bravo untuk si driver tu....

ayu : ok la...next time kalu nak gi sana aku calling2 ko ek.....

Blog Widget by LinkWithin