Thursday, January 22, 2009

Mari ke sekolah ( Part II )

Kalu sebelum ni entry " Mari ke sekolah ( Part I ) cerita pasal kakak , yang entry ni plaks cerita pasal adik pulak MUHAMMAD IRFAN AFZAN....


Kisah berlaku di sekitar Tadika Pixieland kat area Kampung Raja Uda,Port Klang....


Al-kisah.....budak sorang ni cukup-cukup menduga iman aku.Setiap pagi nak hantar ke tadika sure nyer nangis.Nangis bukan sikit-sikit.Melalak boleh dengar sampai ker traffic light dekat ngan tadika tu. Sampai ler skarang.Tp semalam suami hantar dan dia kata Irfan dak ok sikit cuma nampak ler air mata tu bergenang kat kelopak mata.Tp bila aku hantar hari ni...nangis gak...apa da Irfan....bila la mau berhenti nangis ni.Tp cikgu cakap kejap jerk dia nangis pas tu dah ok balik....ok la tu...aku cuma takut dia nangis sepanjang sessi persekolahan jerk....


Eh korang nak tau tak satu cerita tentang Irfan kat sekolah.Cikgu cerita, satu hari tu dia gi toilet.tetiba cikgu tengok kenapa dia tak masuk-masuk class lagi dancikgu pon gi ler tengok....rupa-rupanya dia dok kat tepi toilet tak nak masuk class.cikgu pujuk-pujuk dia kata tan nak.Cikgu pon marah Irfan.Apa lagi bila suami dapat tahu...balik rumah trus dia pukul Irfan ngan hanger.Sian aku tengok Irfan.Pernah gak aku tanya kat Irfan kenapa Irfan tak nak gi sekolah???kengkawan buli Irfan ker?? Cikgu marah ker??
dan dia kata x.Irfan kata dia nak sekolah sama ngan Nurin.HIsssss...Irfan mana leh.....dah explain banyak kali Irfan still tak faham....


Okey la meh korang tengok gambar-gambar yang sempat aku snap ni.Ada gak gambar Irfan tengah mengamuk kat class.....






















Masa ni tengah pujuk Irfan masuk class



Ha...gambar ni la aku nak tunjuk kat korang sume.Irfan tengah mengamuk....Irfan....Irfan.....



2 comments:

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

spai nangis bwh meja si irfan..mcm mane pulak si Aisy nanti...

eza said...

tunggu dan lihat jer la mala oiii.....

Blog Widget by LinkWithin