Monday, September 22, 2008

Hari ni Nurin 6 Tahun.....

Alhamdulillah.....Aku bersyukur kepada mu kerana mengurniakan aku 2 orang cahayamata yang cukup sifat,comel-comel & segala yang beik-baik ler.Nakal ???? tu biasa la...Bebudak kan...

Entry kali ni aku nak cite pasal bufday anak aku NURIN QISTINA. Hari ni 22/09/2008 genaplah NURIN 6 tahun.Dah nak jadi anak dara tak lama lagi.Heheheh....Banyak dugaan wooooo......Aku bersyukur kerana dapat lagi melihat NURIN membesar hingga kini.Preparation untuk celebrate bufday NURIN hari ni ala kadar jerk.Maklum la bulan pose kan....Apa yang aku buat untuk NURIN ari ni ialah buat goodies yang dalam nyer cuma ada jajan.Bagi kat member-member kelas NURIN.Pastu aku ada bagi gak goodies tu kat member-member opis aku.Aku bagi pada member yang dah kawen dan dah ada anak jerk sebab goodies ni very limited.Petang kang nak bagi sikit kat anak-anak jiran plaks.Macam tahun lepas ku order cup cakes nak hantar kat sekolah NURIN.Saja buat cam tu sebeb mana la tau ada bebudak yang pose kan.Leh mereka makan kat masa berbuka pose nanti.Tapi kali ni aku tak order la...Tak kose mak.. nyah....Insyaallah malam nanti mungkin akan celebrate bufday NURIN.Idak ler buat besar-besaran.Aku cuma jemput adik-beradik terdekat & keluarga bb sitter.Port nak celebrate bufday ni cam biasa la...kat Pizza Hut.Pizza hut mana????tak decide lagi.Mungkin kat Port Klang nih atau kat BayuPerdana.Nanti kalu aku ambil gambar aku akan share ngan korang ek....Aku upload nanti k....

NURIN......
Dah macam-macam dia tau dan dalam perjalanan untuk mengetahui dan belajar lagi keadaan apa jua yang berlaku kat sekeliling dia.Bebudak kan....sume dia nak tau...itu la...ini la....sampai naik pening nak melayan karenah NURIN.Apa yang NURIN dah pandai ,dah ada,dah buat etc.....????

  • Dah tentu la ada gigi.yang peliknyer ada gigi berlapis.hisss....gigi susu yang blah depan dah mula goyang-goyang.Mungkin beberapa hari lagi tanggal la gigi susu tu.
  • Dah tettu la pandai jalan.Dah nam taun kan......
  • Dah tentu la pandai cakap dan sedang mempelajari bahasa-bahasa baru yang dia tak pernah dengar.
  • Dah gi sekolah tadika.
  • Dah pandai membaca especially Bahasa English.
  • Dah pernah masuk pertandingan menyanyi & membaca
  • Dah pandai uruskan diri sendiri cam mandi,pakai baju,sikat rambut,gosok gigi,pakai kasut,basuh pinggan,tuang air dalam cawan,basuh dodo....hehehe....kencing malam????hissss dah lama tak der....
  • Dah pandai sidai baju,angkai baju,lipat kain yang sesenang.
  • Dah pandai kemas rumah cam sapu sampah,buang sampah & kemas tempat tidur
  • Dah pandai buka pintu rumah cam kunci mangga gate & grill .tapi pintu masuk tak leh lagi sebab ketat kot....

Pendek kata macam-macam la Nurin dah pandai.Tak tertulis kat sini.....

Lagi satu pencapaian yang terbaik buat masa ni ialah NURIN dah mula start berpuasa untuk tahun ni.Cam tahun lepas NURIN ada gak try berpose.Tapi on off on off....tak lengkap ler kira nyer.Tapi tahun ni fuhhhhh !!!!! alhamdulillah...kalu dikuatkan iman NURIN ,hari ni dah nak masuk 22 hari berpuasa.Aku ,hubby & orang-orang kat sekeliling NURIN banyak memberi support untuk NURIN berpose.Ada kalanyer NURIN ada minta nak berbuka.Tapi aku dan lelain cuba menghalang ngan soh NURIN tidor atau ajak main game yang simple-simple,ajak beborak untuk menghilangkan rasa nak berbuka pose tu.Apa tak nyer asyik tengok si adik ke hulu ke hilir bawa minuman & makanan.Kita yang dah tua ni pon leh tergoda tau kalu tak kuat iman.hehehhe...nak cite sikit pasal NURIN berpose.Ada la suatu hari tu pas NURIN balik sekolah,si adik tengah minum air kotak.Maka si adik pon menjamu lah si kakak minum sekali.Agak nyer NURIN terlupa kot yang dia ni berpose.maka diteguk lah air kotak tu.sib baik masa tu hubby nampak & terus segah NURIN.Terkejut kejap budak tu.Nak tau apa NURIN cakap.... " Ayah terminum sikit tak per kan...." trus hubby soh NURIN kumuh-kumuh.Skarang dah pandai dah kawal diri.Harap-harap NURIN dapat ler berpose penuh tahun ni.NURIN ibu bagi support k...go!!!go!!!go!!!

Tapi apa yang aku leh kata kat sini,aku harapkan NURIN menjadi anak yang solehah,baik budi pekerti ,dikurniakan kesihatan yang baik & berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi kelak.Ibu sentiasa akan berada di sisi mu memberi kata-kata semangat & perangsang dalam kamu mengharungi liku-liku hidup ini sayang...AMIN......

5 comments:

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

Happy Sebeday Nurin...
Semoga menjadi anak yg solehah...
Dah besar dah anak dara ni...
Ibu dia x sabar tu nak buat kenduri kawen..wakakaka...

p/s: kekza, kite pon nak jugak goodies tu..hahahaha

eza said...

bleh....bleh....
aku pas pada fara ok x???
nanti ko ambil kat dia ek...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

tuk kite pon ade ek..
hahaha..
pas sahaje pada fara..
dia kan Poswoman..

lariksssss.......

eza said...

wokey..aku pas kat fara nanti....
pastu ko kol dia ek....

ijan@2 aka ummihakimi said...

happy belated bufdey tuk NURIN..semoga jadi anak yang solehah & cerdik...

Blog Widget by LinkWithin