Tuesday, September 29, 2009

1 Syawal

Seperti biasa bangun awal pagi sesiap seawal yang mungkin,siapkan makanan kat main table sebelum mereka-mereka yang berkenaan pulang dari menunaikan solat raya.Aku cuma ada 4 beradik.But kali ni adik aku tarak.Dia ada kat China masa tu.Kerja beb.Tak best ler dia tak der.Dah tak cukup korum laks.


Abang aku dari malam raya dah start YM ngan adik aku kat China.Tanya perkembangan dia kat sana.Pagi raya pon sama YM lagi.Hahahaha...kat sana tak der ketupat rendang bagai kan.Paling dia suka ayam masak kicap.So aku tayang ler ayam masak kicap tu kat dia.....kasi terliur sikit....





Sebelum makan seperti biasa sessi maaf bermaafan.titis air mata beb.Tak tau ler korang kalu hati batu.air mata tak kluar.aku leleh beb.Tapi idak ler sampai meraung occay....







Pas makan,satu lagi sessi yang wajib di buat dan paling tak suka dek En Yeop.Hahahhaa...korang tau tak wat per.Snap gambar ler.....

















Dalam kol 12am gittew aku dah kena berkemas nak balik ker rumah PIL kat Beruas,Perak.Mak,Ayah dan lelain sesiap laks nak beraya ker rumah sedara mara sekitar Subang dan KL.






Sampai rumah PIL dalam kol 5pm gittu sebab singgah kat setiawan beli barang sikit.Belah malamnyer sambung main mercun lagi...haiiiih...berapa banyak agaknyer yer En Yeop melabur dalam pembelian mercun ni ek....Aku memang tak suka mercun-mercun ni.Buat sakit jantung jerk.En.Yeop,kalu beli barang makan lagi baik tau.Ni meletup satu aku rasa baik bakar terus duit tu kan.Nak tengok bagai mana reaksi awak yer En Yeop......Borak-borak...makan-makan....tengok tv pastu zzzzzz......

2 comments:

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

mak ai kak menuuu raya berderettttttttttttttt

eza said...

heheheh...memang gittew ler tiap kali raya diana.Mak akan masak kari ayam,kuah lodeh,kuah kacang,ayam masak kicap,daging dendeng,sambal goreng tempe,ketupat dan lemang...

Blog Widget by LinkWithin