Tuesday, December 30, 2008

Terajin ler plaks.....

Ntah apa terajin sangat ler aku semalam,macam-macam masakan aku buat.Al-maklum ler cuti kan semalam.Tak der menda nak buat.Nak kluar malas.So,apa lagi xtvt memasak bermula.Start dari ahad malam senin lagi aku dah buat puding.Pagi bekfes hubby kata tak yah masak.Dia balik keje nanti dia pi bli sarapan.OK gak tu...hehehhe....Tengahari masak nasi ngan ikan goreng,ikan masin and masak lemak pucuk paku.Lauk pauk ni request dari hubby.Pas masak tengahari aku try plak wat choc chips cookies.First time buat menjadi.Mana tak nyer guna yang segera punya.sure menjadi lah.Hahahaha...tengah separah proses buat cookies,aku bancuh plaks adunan nak buat kuih cara berlauk.Resepi awal-awal aku dah print kat opis.Aku copy paste dari resepi mamafahmi.Yang ni pon first time buat.alhamdulillah jadi.....sukanyer aku sebab hari tu apa yang aku masak merbellessss.....jadi beb....hubby ngan anak-anak puji sedap.....Ok la ni ada sedikit gambar hasil air tangan aku semalam.Moh layan.....

Puding






Chocolate chips cookies.....Before &.....


After...Tadaaaa......

Kuih cara berlauk



6 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah haaa ini sudah lebeh-lebeh rajin nieh ;-)

eza said...

hehehehe....
bosan semalam pon x gi memana kan...tu yang sepanjang hari masak jerk.....kalu nak rasa jemput datang rumah.....

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

woi npk sedp puding tu nape tak hantau sikit kat umah..

Ayu Jaffar said...

ermmmmm sedapnya, nyummy!!!!

eza, letak resepi kuih cara berlauk tu plz.... :P

Hulubalang Derhaka said...

Adehh..!!
Kalo gambar tu buleh dimakan kan ke bagus..!!
Kehkehkeh..

Hulur-hulur laa kat kitorang yang dah tahap pelarian Somalia ni..!!

eza said...

mala- nanti la kalu aku buat lagi aku bawak ke opis....

ayu-nak resepi kuih cara berlauk tu yer....hisss...sungguh malas nyer nk tulis....inti cam buat karipap.tepung tu plaks cam buat kuih dadar @ lempeng..sekian...

hulubalang derhaka-lapar ek...kalu lapas soh ler is3 ko buat....hahaha....fieza jgn tak buat tau....

Blog Widget by LinkWithin