Wednesday, December 17, 2008

Persiapan kembali ke sekolah

Tahun depan Nurin akan memulakan alam persekolahan di tahun satu.Sebelum ni Nurin dua tahun di tadika.Kali ni naik satu lagi peringkat.Harapan Ibu agar Nurin dapat menimba ilmu di sekolah baru bersama kawan-kawan baru.Moga Nurin cemerlang di dalam bidang akademik dan kokurikulum.Pastikan Nurin sentiasa berada di tangga kejayaan.Ibu akan sentiasa memberi dorongan dan galakan okey......

Seperti biasa dalam bulan 12 ,bagi Ibu bapa yang anaknyer sudah bersekolah pasti akan sibuk untuk membuat persiapan untuk ke sekolah.Beli kelengkapan seperti baju,alat tulis,buku,kasut dan sebagainyer......Aku pon sama.Tahun depan kedua-dua anak aku memasuki alam persekolahan.Nurin darjah satu dan Irfan ke tadika.Buat masa ni hampir 90% persiapan dah settle.Aku cuma perlu cari transport untuk memudahkan anak-anak aku ke sekolah.Cam Nurin Pagi petang sekolah.So aku perlu cari transport.Kalu tak mati la aku asyik nak kluar opis jerk hantar anak ke sekolah.Lagi satu pendaftaran Irfan ke tadika.Aku dan hubby masih lagi tercari-cari sekolah yang bersesuaian.Pening seh.......Tadika banyak cuma aku perlu mengkaji masa,jarak sekolah dari rumah bb sitter,sapa perlu hantar dan ambil irfan ke sekolah atau pon naikkan ajer Irfan bas sekolah.Tak nak ler nanti tergopoh gapah nak hantar & ambil Nurin ngan Irfan.......



2 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

selamat ke sekolah tahun satu Nurin ... jgn nangis2 tau .. nurin dah big gilr ;-)

eza said...

tq diana.Akak pon harap dia x nangis masa 1st day kat sekolah.....

Blog Widget by LinkWithin