Monday, September 08, 2008

Baked Sandwich Filling

Heheheh....menu untuk berbuka pose semalam lain sikit.Ekceli kita orang jarang nak makan-makan cam gini sebab hubby tak berapa gemar.Selama buat pon hubby leh cakap "Jadi ker nih....Leh makan ker nanti ????"...... Aiiikk bukan nyer aku letak racun dalam masakan nih !!!!!hampeh tol ler....Alhamdulillah at last dia suka gak.Katanyer not bad...bleh tahan.....Fuhhh !!!! sib baik hubby suka.

Resepi untuk menu nih saya copy dari blog mamafami.Mudah dan ringkas untuk dibuat.Memandangkan nih adalah first time buat,maka idak ler secantik mamafami buat.Hantam aje lah labu....janji menjadi...Lagi pon acuan cam mamafami buat tu tak der la.Dah cuba cari 2-3 kedai tak jumpa.So guna acuan untuk wat cup cake.Bila tak nak acuan nih jumpa la plaks.....dah nak guna tak der plaks....Takper harus mencari gaks untuk memperbaiki kelemahan ....





Cara-cara untuk buat bread shells :


1. Ambil sekeping roti sandwich.
2. Pastu canaikan roti sandwich tadi menjadi nipis.
3. Sapu sedikit mentega pada acuan muffin size kecil (untuk mengelakkan dari roti melekat pada acuan)
4. Masukkan kepingan roti yang dah dicanai tadi ke dalam acuan .
5. Bakar seketika sehingga roti tadi menjadi kekuning-kuningan.




Yang ni bahan-bahan untuk inti nyer.Malas nak tulis.Hanya copy dari blog mamafami jerk.Harap-harap mami tak marah yer.....

Ingredients :



1 onion ~ diced
2 garlic ~ minced
1/2 teaspoon ground black pepper
1 tablespoon oyster sauce (Yang nih tak letak sebab lupa nak bli....heheh...)
200g - 300g minced chicken fillet
5 button mushroom (in the can) ~ cut to small chunks
1 egg
Salt and sugar to taste
Enough cheese
Cooking oil




Method :


1. Heat oil in a wok and saute onion and garlic till fragrant. Add in oyster sauce. Stir and add in ground black pepper.
2. Add in minced chicken and button mushroom. Let it cook.
3. Add in egg and stir well to mix with the chicken and mushroom.
4. Add in salt and sugar to taste. Remove from heat.
5. Spoon the filling into the bread shells, sprinkle some grated cheese on top and bake just until the cheese melts. Serve warm.


0 comments:

Blog Widget by LinkWithin